WRKPLTS voor Kunst, Educatie en Creatie
Nieuws

Nieuws

“Dank je wel koe.”

Is uit.

Dank je wel koe


Een klein boekje waarin kinderen door middel van eenvoudige tekstjes en natuurlijke met plaatjes van de Hoeksche Dieren, leren wat de dieren voor ons betekenen.

Wat is de ‘Hoeksche Kaart’.
In 2014 begon ik met Pauline van Driel Hoeksche Kaartjes. In 2016 ben ik hiermee alleen doorgaan, maar van Driel Drukwerk bleef wel partner. Hoeksche kaartjes werd Hoeksche Kaart. De belangrijkste creaties van de Hoeksche Kaart zijn de Hoeksche Dieren. De Koe, het varken, schaap, kip, poes, hond en paard zijn allemaal dieren met een typisch Hoeksche Waardse vorm. Hoeks. De dieren zijn verkrijgbaar als ansichtkaart en op bestelling op canvas. De achtergrondkleuren zijn vrolijk en fris waardoor het altijd plezierig is zo’n kaart te krijgen, te versturen of als schilderij aan de muur te hangen. Er zijn ook kaarten verkrijgbaar met teksten waarvan de kip met zijn kreet; “I am tokking to you, inmiddels een lokale hit is.

Hoeksche boer en boerin

In 2018 verschijnen ook de Hoeksche Boer en Boerin. Ook komen er kaarten in Delfts blauw met tegeltjeswijsheden. Kaarten zijn al op verschillende locaties in de Hoeksche Waard verkrijgbaar. De boekjes zullen in de loop van november ook op diverse locaties verkrijgbaar zijn.